Националната агенция по приходите /НАП/ е стартирала проверки на български граждани

...
Националната агенция по приходите /НАП/ е стартирала проверки на български граждани
Коментари Харесай

НАП проверява и българите с имоти в Гърция

Националната организация по приходите /НАП/ е стартирала инспекции на български жители с парцели и в Гърция. Това идва на фона на аналогичните инспекции, свързани със сънародниците ни в Дубай. Служителите ревизират дали приходите им подхождат на имотното им положение, посочи изпълнителният шеф на институцията Борис Михайлов в ефира на „ Българска национална телевизия “.

„ В момента текат инспекции, някъде вършим и проверки, в случай че установим, че има недекларирани приходи. В такива случаи постановяваме 10% налог плюс рента за съответния интервал “, коментира още той, добавяйки, че някои случаи се дават и на Антикорупционната комисия, която би трябвало да прецени дали парцелът би трябвало да бъде иззет.

По време на инспекциите по-голямата част от жители са си доказали парите, съобщи той и увери, че обществеността ще бъде известена за резултатите.

По повод проверките в Дубай, шефът на Национална агенция за приходите съобщи, че емирството е отказало да даде информация и за банковите сметки на българи там. Припомняме, че НАП проверява 23-ма българи с парцели в Дубай, като за 4 от тях текат и данъчни проверки.

„ Над 100 000 лв. неплатени налози досега са събрани вследствие на тези проверки. (…) Скоро от Дубай ще получим и цялостния лист на българите с парцели там. Става дума за към 200 души “, заяви през днешния ден Михайлов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР